Må bra-vecka

Hej på er,

Det är alltid viktigt att försöka vara snäll och respektera människorna i sin omgivning. Trots allas olika egenskaper. Denna veckan har det varit extra mycket fokus på att vara snäll och på att få insyn i hur andra kan ha det. Vi har diskuterat livets lotteri, ingen får välja vem den ska bli när vi ligger i mammans mage. Ingen väljer till exempel i vilket land vi ska födas eller hur vi ser ut när vi föds. Vi har kikat in i olika barns sovrum världen över – vissa saknade sängar och sov direkt på golvet. Vi har pratat om vad vi tycker är viktigt i livet och att vi faktiskt kan påverkar vem vi är när vi blev den vi blev. Döm inte för tidigt utan ge alla en chans. Vi har diskuterat att även ord kan skada. Välj att vara så  snäll som möjligt! Ibland blir det tokigt, men vi kan lära oss av det.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eleverna fick i uppdrag att hitta en styrka i varje klasskompis, vad är han eller hon bra på? Vad tycker du om hos honom eller henne? Detta skrev de på forms, en sak om varje klasskompis. De ansträngde sig och tog det på allvar. Det var riktigt roligt och rörande att läsa vad var och en hade skrivit. Även vi vuxna vet att man inte kommer överens med alla, men en viktig läxa jag har lärt mig är att livet blir enklare om man försöker fokusera på det positiva. I sin tur har jag och Julia sammanställt resultatet och eleverna har idag fått hem en liten höstlovspresent med brev. Fråga gärna om ni får läsa de brev de fått.

Ha ett gött höstlov!
/Amanda

Det här inlägget postades i lektioner, äventyr och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *