Info från SO-lärare Patrik

Nu ska vi börja läsa geografi. Vi kommer först att repetera lite från i höstas vad gäller Nordens naturresurser. Efter detta kommer vi börja prata om Europas klimat och landskap. Ett stort avsnitt i den hela nya läroboken vi köpt in. När vi läste historia om Gustav Vasa fick eleverna själva välja mellan att ha läxor och läxförhör eller ett prov och valde då läxor och läxförhör. Denna gången väljer jag och det kommer bli ett större prov. Det kommer ske på tisdagen v10 – den 8 mars så om en månad.

 

I boken är det ett stort antal sidor 236-262 men jag kommer tydligt under arbetets gång noga lyfta fram vad som är det centrala och viktiga. Jag har haft ett flertal diskussioner med eleverna om att man inte behöver kunna allt och ha alla rätt för att lyckas – vilket jag känt att en del tycker/tror/känner.

 

För att underlätta så gör jag här en kort sammanfattning över vad det är eleverna ska kunna:

Eleverna ska känna till de olika klimatzonerna och berätta kort om vad de innebär. Sid 238-246

Eleverna ska känna till de olika naturtyperna i Europa, var de ligger och hur de ser ut sid 247-252

Eleverna ska känna till lite om floder och dess betydelse sid 253-255

Eleverna ska känna till lite om storstadsområdena sid 256-259

 

Det finns en utmärkt sammanfattning på sid 260-261 som kommer räcka för att man ska klara av provet!

 

 

Med vänlig hälsning

 

Patrik Rozijan

Lärare So

Det här inlägget postades i lektioner, äventyr och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.