Från SO-lärare, Patrik

Vi ska nu fortsätta i ämnet Samhällskunskap och då läsa om ”Lag och rätt”. Vi kommer där prata om hela kedjan

BROTT – POLIS – ÅKLAGARE – DOMSTOL – KRIMIALVÅRD.

Undervisningen kommer här bestå av en hel del genomgångar av mig där vi kommer prata om lagar och brott, och om ovanstående kedja av myndigheter för att eleverna ska känna till den strukturen i samhället.

Eleverna får ett häfte på tre sidor där det finns en sida med instuderingsfrågor. Detta häfte tillsammans med anteckningar från mina genomgångar kommer utgöra det som eleverna ska kunna. Denna gången kommer vi ha ett prov på onsdagen v.39 (28 september)

 

 

Med vänlig hälsning

 

Patrik Rozijan

Lärare So

Det här inlägget postades i lektioner, äventyr och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *