Kortvecka

Det har varit en fullspäckad kortvecka i skolan som nu har nått sitt slut. I onsdags hälsade vi sex trevliga föräldrar välkomna att presentera sitt yrke. De yrken vi fick ta del av var: Professor och forskare i maringeologi, Post produktion, egenföretagare Delta Data, produkt engineering manager, personalansvarig, inredningsdesigner. Det blev en givande förmiddag som var i linje med mycket vi arbetar med i skolan t.ex. reklam, källkritik, lösningsfokus, hur man hanterar en arbetsplats och sina kollegor, att allt inte alltid är roligt eller enkelt, att undersöka för att ta reda på, teknikens användning, att man kan ha mer och mindre användning av kunskaper i olika ämnen i olika yrken, att vi behöver ta hand om vår miljö. Vi fick också en försmak av hur det fungerar på ett universitet. Detta och så mycket mer. Förhoppningsvis väckte det ett nytt intresse, eller en ny låga, hos någon. Stort tack till er som ställde upp!

Under veckans gång har vi också börjat läsa den spännande boken Katakombens hemlighet. Klassen fick önska vilken bok de ville ha som klassbok och de var rörande överens. Flera lästillfällen har schemalagts till läsning i skolan, sammanlagt ca 1,5 h/vecka och de har fått anvisningar på vilka sidor de ska läsa till respektive tisdag. På tisdagar blir det boksamtal. Utöver den schemalagda tiden uppmuntras eleverna att läsa när de är klara med andra uppgifter, på studiepass, på läxhjälp eller t.ex. när de kommit in i klassrummet innan lektionen dragit igång. Fördelarna med att läsa är oerhört många och vi kommer att lägga mycket fokus på det resten av terminen.

Idag avslutade vi ma-kapitel 3 med prov i par. Arbetsområdet handlade om klockan, tid, tidsintervaller och medelhastighet. Det var flera kloka diskussioner och fokuset var högt under provet. De diskuterade med och förklarade för varandra. Det var härligt att höra hur de tog sig igenom provet tillsammans. Efter lunch vann KloxhultC sin utslagsmatch och gick vidare i Yes2Chess. Bra jobbat! Med det i tanken tar vi helg!

På återseende,

/Amanda och co

Några datum framöver:

25/4 och 27/4 NP matte

12/5 Första hjälpen-dag

23/5 LUNE-dagarna i Lund. Naturvetenskapliga shower för årsk 6-9. Mer info kommer.

Någon dag i juni: Klassresa

8/6 KM

9/6 Fritidsresa

13/6 Besök på Linnéskolan

16/6 Skolavslutning

Det här inlägget postades i lektioner, äventyr och information, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *