Språkval och bilder från DigiPuls

Hej på er,

Nu börjar förberedelserna för årskurs 6. Här nedan följer information om språkval:

Hej vårdnadshavare till barn som går i årskurs 5!

Det är nu dags att välja språkval inför åk 6. Ni väljer genom att fylla i en av de bifogade blanketterna (finns på svenska, engelska och arabiska). Blanketten ska vara inlämnad till ert barns nuvarande klasslärare senast fredagen den 18 mars.

Här kommer en länk till en kort film (6,5 minut) om språkval som våra språklärare på Linnéskolan har spelat in. Filmen har visats för ert barn i skolan men det är bra om ni kan titta på den tillsammans innan språkvalet lämnas in. I filmen har det smugit in fel information om hur ofta språk läses. Rätt information ska vara att eleverna kommer att läsa språk två gånger per vecka.   https://youtu.be/X6YpvBX_QJs

Istället för spanska, tyska eller franska kan ert barn välja förstärkt svenska/engelska, men det är för elever som inte når målen i svenska och/eller engelska, så väljer ni detta ber vi er att även kryssa i ett av språken franska, spanska eller tyska.

I de bifogade filerna finns språkvalsblanketter på svenska, engelska och arabiska.

 

 

Bilder från vårt besök på DigiPuls.

Detta bildspel kräver JavaScript.

/Amanda och 5C

ps. So-provet har flyttats till tisdag v.11. Detta pga att en hel del lektionstid har gått till att diskutera rådande omständigheter i Ukraina.

Det här inlägget postades i lektioner, äventyr och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.