Sluttampen årsk 5

Hej på er,

Årskurs 5 har alldeles snart nått sitt slut. Ett läsår som, precis som alla andra, bestått av framgångar, glädje, skratt, utflykter, lärdomar och intressanta samtal, men självklart också av utmaningar, konflikter, tårar och motgångar. Vi alla kan behöva lite ledighet i sommar för att ladda om inför årskurs 6. Tänk er, årskurs 6! Störst på skolan! Det känns som att jag nyss hälsade detta gäng välkomna till årskurs 4.

De senaste veckorna har varit intensiva, men vi kan snart pusta ut. Flera arbetsområden som avslutats blandat med bland annat KM, ”föreställning på en dag”, Liseberg för de elever som varit med i fritidsprojektet och en härlig dag i Växjö. Eleverna i 5C fick mycket beröm av danspedagogen och dramapedagogen som höll i ”föreställning på en dag” och det var fint att se deras samarbete. De gjorde en känslosam tolkning av Bröderna Lejonhjärta. Det var en höjdpunkt och jag hoppas att eleverna tar åt sig av den beröm de får. En annan höjdpunkt här i sluttampen är deras arbete i teknik/matte. Där har de i grupper bland annat jobbat med skala, gjort skisser och skapat olika tekniska lösningar genom att bygga lägenheter i papperskartonger. På skolan finns nu en utställning av alla femmornas lägenheter. Jag känner mig lite extra stolt idag över mina elever. Idag har vi varit i Växjö och hängt på stan, men också besökt Smålands museum. Vi var på en utställning om utvandrarna och fick en guidad tur där. Guiden berättade bland annat om varför svenska utvandrade till Amerika, om breven de skrev hem, om vilka som fick stanna kvar och vilka som skickades tillbaka, om vad de arbetade med och om den andre mannen på månen som hade sina rötter i Sverige och själv besökt museet och lämnat märken från sin rymddräkt. Efter det fick eleverna göra böcker och skriva med bläck, likt de gjorde förr i tiden. Eleverna skötte sig fint och det var inga missöden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Imorgon ställer vi iordning klassrummet för att kunna fira sommarlov på fredag. 🙂

Ha en fin kväll,

Hälsningar
Amanda

EXTRA:

Datum för nationella proven i årsk 6: 

Muntliga nationella prov i sv, eng och ma sker gruppvis under vecka 45-49 år 2022

Svenska: 14 mars, 16 mars

Engelska: 28 mars, 30 mars

Matematik: 25 april, 27 april

För den som vill läsa mer: Provdatum grundskola

Under dessa datum är det inte säkert att ledighet för eleverna beviljas.

Det här inlägget postades i lektioner, äventyr och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *