Välkomna till 6C!

Snart kör vi! 🙂

Här kommer info angående värdegrundsarbetet, som jag nämnde i mailet. i årsk 6: Informationsbrev till vårdnadshavare_SKVAR

Jag klistrar även in det mail som jag skickade ut under morgonen. Ha en fin dag! 🙂

Hej och välkomna till ett nytt läsår!

Jag har hunnit starta upp lite efter en härlig sommar och börjar bli redo att dra igång höstterminen tillsammans med eleverna i 6C. Wow, störst på skolan! Vi börjar på onsdag, den 17 augusti klockan 8.00 och träffas som vanligt i klassrummet på morgonen. De är välkomna tillbaka!

Undervisande lärare i de olika ämnena är desamma som i årsk 5. Skillnaden är att det tillkommer några ämnen och lärare nu. Eleverna kommer att ha hemkunskap varannan torsdag i halvklass. Den andra halvan har NO/Teknik och matte i halvklass. Lärare i hemkunskap är Albin Pålsson. Han har bidragit till gott samarbete i vår klass tidigare och eleverna känner till honom. Nytt för i år är också språkval vid två tillfällen i veckan, tisdagar och fredagar. I årsk 6 har alla klasser ”pulspass” vid ett tillfälle i veckan. Detta för att öka rörelse och inlärning. Pulspasset ligger direkt på morgonen på tisdagar och eleverna kommer ombytta till skolan. Sexorna har inte möjlighet att delta på läxhjälpen på varken måndagar och onsdagar. Detta har istället lösts genom att läxhjälpen ligger schemalagt i elevernas skoldag på torsdagar. Varje fredag kommer att börja med att alla 6:or arbetar med värdegrundsarbete tillsammans med respektive mentor. Temat och upplägget är detsamma i samtliga klasser. Mer info kommer senare.

Schemat är publicerat och ligger på schema24. Här kommer start och sluttider för de olika dagarna:

Måndag: 8.00 – 15.15 IDROTT

Tisdag: 8.00 – 13.55 PULSPASS

Onsdag: 8.00 – 15.10 IDROTT

Torsdag: 8.00 – 14.15

Fredag: 8.00 – 14.10

Lunchen är runt kl 12 alla dagar. Precis som innan är det bra att ha med sig frukt eller dylikt. Eleverna får gärna ta med inneskor till skolan så fort som möjligt.

Sjukanmälan sker via IST. Om ni går in på Klöxhultsskolan hemsida så hittar ni länkar till både matsedel, ansökan om ledighet, sjukanmälan och mycket annat. Skolan beviljar inga ledigheter under perioderna för nationella prov. De muntliga proven i svenska, matematik och engelska är vecka 45-49. Nationella prov i svenska är vecka 11, engelska vecka 13 och matematik vecka 17.

Jag kommer att fortsätta att lägga ut information och läxor på bloggen. Har ni inte redan gått in och prenumererat på den så hittar ni den på www.klassc2020.vibloggar.nu

Ni når mig enklast vi mail amanda.martinsson@almhult.se och det är självklart bara att höra av sig om det är något.

Mer info kommer naturligtvis efterhand. Jag kan lova att det kommer att bli full fart här i skolan, precis som vanligt!

Ha det fint! 😊

/Amanda

 

Det här inlägget postades i lektioner, äventyr och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *